03/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Βιωματικό εργαστήριο για τον ψηφιακό ακτιβισμό στην Πάφο

«Ψηφιακός Ακτιβισμός: Ψηφιακές Πλατφόρμες ως εργαλεία ενίσχυσης της ενεργούς πολιτότητας» ήταν ο τίτλος βιωματικού εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από το ερευνητικό κέντρο CARDET στο πλαίσιο του έργου EMERGE: EMpowERinG civic Engagement and participation στο Πολυκέντρο Νεολαίας Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, οι συμμετέχοντες απόκτησαν καλύτερη αντίληψη της σημασίας του ακτιβισμού και της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά, «μέσω της παρουσίασης καλών πρακτικών ακτιβισμού και της χρήσης μιας σειράς ψηφιακών εργαλειών για την αποτελεσματική ανάπτυξη της εκστρατείας του καθενός ή της πρωτοβουλίας από το μηδέν προωθώντας τις προτεραιότητες του».

Όπως αναφέρεται το έργο EMERGE υλοποιείται από τον ερευνητικό οργανισμό CARDET και τον οργανισμό «Κουμάντο στη Τσέπη σου» στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας 2014-2021.

«Στόχος του έργου είναι να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και να ενισχύσει τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών», προστίθεται.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το έργο υλοποιεί πλειάδα δράσεων και εκδηλώσεων για να εμβαθύνει τις γνώσεις των πολιτών και να αναπτύξει την ικανότητα τους να μετατρέψουν τις απόψεις και αξίες τους σε ενέργειες που συμβάλλουν στην βελτίωση της κοινωνίας μας, καταλήγει η ανακοίνωση.Βιωματικό εργαστήριο για τον ψηφιακό ακτιβισμό στην Πάφο

Πηγή: omegalive.com.cy