23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βitcoin: Σε ελεύθερη πτώση τα κρυπτονομίσματα – Γιατί καταγράφεται πτώση 10%

Σημαντικό πλήγμα καταγράφεται στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς το Bitcoin δέχθηκε σημαντικές πιέσεις τόσο χθες (30.04.24) όσο και σήμερα (01.05.24).

Το πολυτιμότερο κρυπτο – νόμισμα βρισκόταν κάτω από το όριο των 57.000 δολαρίων σήμερα το πρωί, το χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Φεβρουαρίου. Σε 24ωρη βάση, η πτώση ανέρχεται σε δέκα τοις εκατό.
Τα σημαντικότερα άλλα ψηφιακά νομίσματα κατέγραψαν επίσης έντονη πτώση. Το Ethereum υποχώρησε επίσης κατά δέκα τοις εκατό, ενώ το Solana έχασε ακόμη και 12%.
Η αδυναμία των κρυπτονομισμάτων οφείλεται πιθανότατα σε δύο παράγοντες, σύμφωνα με την
Handelsblatt:

– Πρώτον, υπάρχει γενική αβεβαιότητα στις αγορές ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της Fed απόψε. «Τα ερωτηματικά σχετικά με τη μελλοντική μορφή της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ περιορίζουν τη διάθεση των παικτών της αγοράς για ρίσκο, καθώς δεν μπορούν να αποκλειστούν σημαντικές εκπλήξεις», λέει ο αναλυτής της αγοράς Τίμο Έμντεν (Timo Emden). «Κανείς δεν θέλει να πιαστεί με το λάθος πόδι αυτή τη στιγμή».
– Δεύτερον η κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού Microstrategy παρουσίασε αδύναμα στοιχεία την Τρίτη. Ο όμιλος κατέχει μέρος των περιουσιακών του στοιχείων σε Bitcoin αντί για μετρητά. Τα αδύναμα στοιχεία τροφοδοτούν τους φόβους ότι η Microstrategy θα πρέπει να πουλήσει το Bitcoin.

Πηγή: www.newsit.gr