19/06/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Βολοντιμίρ Ζελένσκι: Συνελήφθησαν δύο Ουκρανοί αξιωματούχοι που σχεδίαζαν τη δολοφονία του σύμφωνα με το Κίεβο

Δύο Ουκρανοί αξιωματούχοι συνελήφθησαν γιατί σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως υποστηρίζει το Κίεβο.

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) δήλωσε ότι απέτρεψε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι και άλλων υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, αναζητούσαν πρόθυμους «εκτελεστές» μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ζελένσκι, οι οποίοι θα μπορούσαν να τον πάρουν όμηρο και να τον σκοτώσουν.

«Ερευνητές της SBU και της αντικατασκοπίας απέτρεψαν τα σχέδια της FSB να εξοντώσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας κι άλλους εκπροσώπους της στρατωτικής και πολιτικής ηγεσίας», ανέφερε η SBU στο Τelegram σημειώνοντας ότι η εξόντωση του Ζελένσκι θα ήταν «δώρο» στον Βλαντίμιρ Πούτιν ενόψει της ορκωμοσίας του.

Εκτός από τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι ο εχθρός σχεδίαζε να εξοντώσει και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, Βασίλ Μαλιούκ, τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Κίριλ Μπουντάνοφ και άλλους υψηλόβαθμοςυ αξιωματούχους», ανέφερε η SBU.

 

Πηγή: www.newsit.gr