21/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόρεια Μακεδονία: Ο Μητσοτάκης θα θέσει θέμα παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών – «Δεν σέβονται ούτε την πρώτη σελίδα»

«Είναι δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτακης θα θέσει θέμα παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βόρεια Μακεδονία στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ», δηλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Πρέπει να θυμηθούμε πως έφτασε να μπει στο ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία. Οι διεθνείς συμβάσεις που ψηφίζονται και κυρώνονται πρέπει να εφαρμόζονται. Υπάρχει σειρά δηλώσεων που αντίκεινται στα διεθνώς συμφωνηθέντα. Ο πρωθυπουργός θα τα θέσει», είπε ακόμα και πρόσθεσε: «Θα θέσει το θέμα σε ανώτατο επίπεδο και την συμφωνία που δεν τηρείται ειδικά όσον αφορά στην σύνθετη ονομασία. Η παρουσία της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ είναι αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και η γειτονική μας χώρα δεν σέβεται ούτε την πρώτη σελίδα».

Όσον αφορά στο αν ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Χριστιάν Μίτσκοσκι είπε: «Όχι δεν είναι προγραμματισμένες συναντήσεις αλλά δεν αποκλείεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ να κάνει και διμερείς επαφές. Κάτι προγραμματισμένο δεν υπάρχει».

Πηγή: www.newsit.gr