27/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Δίωξη σε βάρος 2 ανδρών που έκοψαν το Sycamore Gap, το πιο εμβληματικό δέντρο της χώρας

Οι αρχές άσκησαν δίωξη σε βάρος δύο αντρών 7 μήνες αφότου ένα από τα διασημότερα δέντρα στη Βρετανία, το Sycamore Gap, κόπηκε από τη βάση του, σε ένα περιστατικό που προκάλεσε θλίψη στη χώρα.

Το δέντρο ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών τοπίων της χώρας για φωτογράφους, πεζοπόρους ακόμα και για προτάσεις γάμου. Η εξαφάνισή του προκάλεσε κύμα θλίψης στην Βρετανία.

Το Sycamore Gap, ένας ψευδοπλάτανος ηλικίας 200 ετών, δέσποζε δίπλα στο τείχος του Αδριανού, απομονωμένο ανάμεσα σε δύο λόφους σε ένα εντυπωσιακό τοπίο του εθνικού πάρκου Northumberland, στη βόρεια Αγγλία.

Κόπηκε με ένα αλυσοπρίονο, πριονίστηκε στη βάση του κορμού την 28η Σεπτεμβρίου, σε μια «εσκεμμένη πράξη βανδαλισμού», σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Ντάνιελ Γκράχαμ, ηλικίας 38 ετών και ο Άνταμ Κάραδερς, ηλικίας 31 ετών, που κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας, θα οδηγηθούν ενώπιον ενός δικαστή την 15η Μαΐου.

Το 2016 είχε ψηφιστεί ως «δέντρο της χρονιάς» και είχε προβληθεί και στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία «Ρομπέν των Δασών» με τον Κέβιν Κόστνερ το 1991.

Τον Σεπτέμβριο, η αστυνομία της Νορθούμπριας, που είχε αναλάβει την έρευνα, είχε δηλώσει πως είναι αποφασισμένη «να βρει τους υπεύθυνους και να τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης».

Πηγή: www.newsit.gr