30/11/2023
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Βρήκαν λύση για φοίτηση εντός Πάφου για τους περισσότερους μαθητές που αποβλήθηκαν διά παντός στην Τεχνική Σχολή – Επικυρώθηκε η αποβολή

To δευτεροβάθμιο σώμα του Υπουργείου Παιδείας επικύρωσε την απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών της Τεχνικής Σχολής Πάφου για την αποβολή έξι μαθητών, ωστόσο έδωσε την άδεια στους μαθητές να φοιτήσουν στην Πάφο, σε άλλα εκπαιδευτήρια, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τεχνικής Σχολής Πάφου, Στέφανο Ελευθερίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ελευθερίου ανέφερε πως ήδη οι περισσότεροι εκ των έξι αποβληθέντων μαθητών της Τεχνικής Σχολής Πάφου και συγκεκριμένα οι τέσσερις έχουν αποταθεί για να εγγραφούν σε άλλα σχολεία της επαρχίας Πάφου και πολύ πιθανό από τη Δευτέρα να αρχίσουν τα μαθήματα τους.

Ο κ. Ελευθερίου ανέφερε πως και επί της διαδικασίας και επί του περιεχομένου το δευτεροβάθμιο σώμα του Υπουργείου Παιδείας βρήκε ότι ορθά έπραξε ο Καθηγητικός Σύλλογος της Τεχνικής Σχολής Πάφου.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, οι έξι μαθητές φέρονται να εμπλέκονται σε επεισόδιο που σημειώθηκε πριν 20 ημέρες περίπου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο μαθητών.

Ο ένας εκ των μαθητών που αποβλήθηκε φέρεται, εξάλλου, να εμπλέκεται και σε νέο επεισόδιο που σημειώθηκε στις πριν λίγες ημέρες, κατά το οποίο καθηγητής τραυματίστηκε από ρίψη καρέκλας.

: Τεχνική Σχολή Πάφου: Βγήκαν έξω από τις τάξεις οι μαθητές – Διαμαρτύρονται για τους έξι Ε/κ συμμαθητές τους που αποβλήθηκαν διά παντός (EIKONA)

Παράλληλα, μιλώντας στο OMEGAlive, ο Γενικός Επιθεωρητής Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Γιώργος Γιάγκου, ανέφερε ότι έχει βρεθεί η λύση για τέσσερις μαθητές και τροχοδρομείται η διαδικασία για πέμπτο μαθητή ώστε να φοιτήσουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα εντός της Πάφου.

Όπως σημείωσε, βρίσκεται σε καλό δρόμο η διαδικασία, με συνεργασία με την πλειοψηφία των γονιών των μαθητών, οι οποίοι αποτάθηκαν στην Διεύθυνση τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τέλος, όσον αφορά τον έκτο μαθητή, ανέφερε ότι, δεν έχει επικοινωνήσει με την διεύθυνση τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, γι’ αυτό και δεν έχει βρεθεί λύση, κατέληξε.

Πηγή: omegalive.com.cy