26/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες στο καιρικό «μενού» – Οι προβλέψεις μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας, αναμένεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ στα παράλια, ενδέχεται να παρατηρηθούν και αραιές χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε περιοχές των ορεινών αλλά και του εσωτερικού. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και αργότερα καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Τη Μεγάλη Τρίτη αλλά και τη Μεγάλη Τετάρτη, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο προοδευτικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών αλλά και του εσωτερικού.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να συνεχίσει ωστόσο να κυμαίνεται, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Πηγή: omegalive.com.cy