23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
MEDIA

Υμνοι στη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» από το BBC!

Μπορεί να είναι γνωστό για την «αιχμηρή» του στάση απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα, ωστόσο, το BBC ενθουσιάστηκε με την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» σε άρθρο για την φετινή Eurovision!

Το κείμενο επιμελήθηκε ο Μαρκ Σάβατζ που είναι ο ειδικός για θέματα μουσικής του BBC. Κατέταξε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον μουσικό διαγωνισμό στη λίστα με τα «Τραγούδια Ethnomusical fusion».

Και έγραψε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας για πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά στη σύνθεση. Η κορυφαία τιμή πηγαίνει στην Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμιγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σπασμένα φωνητικά και ένα σόλο σε μια αρχαία περσική πίπα που ονομάζεται ζουρνάς. “Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο”, δηλώνει, στον πιο δηκτικό στίχο της χρονιάς».

Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός ενώ την Πέμπτη 9 Μαΐου θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός όπου συμμετέχει η Ελλάδα. Ο τελικός θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο.


Πηγή: www.diaforetiko.gr