24/02/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Youtuber «Hayate»: Ταυτοποιήθηκαν 21 άτομα που πλήρωναν για βασανισμό ανθρώπων

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Youtuber «Hayate» και τους ακολουθους τους που πλήρωναν για να βλέπουν βίαιες πράξεις.

Πολλοί από τους ακόλουθους του εν λόγω Youtuber ήταν συνήθως θεατές της βίαιης συμπεριφοράς, ενώ ορισμένοι από αυτούς πήγαν ακόμα παραπέρα, πληρώνοντας τον ονομαζόμενο «Hayate» ή «αρχηγό» για να ικανοποιηθούν ακόμα περισσότερο, εντείνοντας τις δικές τους αιτήσεις για βίαιες πράξεις κατά των θυμάτων.

Συγκεκριμένα, οι αρχές εντόπισαν και ταυτοποίησαν 21 άτομα που ο 35χρονος Youtuber φέρεται να αναφερόταν σε αυτούς ως ο «στρατός του».

Αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται να πλήρωναν για να παρακολουθήσουν τις καταγγελλόμενες κακοποιήσεις ατόμων με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση.

Τι υποστηρίζει η δικηγόρος του Youtuber

Η δικηγόρος του 35χρονου YouTuber Άννα Μαρία Φιλίππα δήλωσε ότι όλες αυτές οι δράσεις γινόντουσαν ιδίαν βουλήσει των ατόμων και πώς δεν τους ανάγκαζε ο εντολέας της να τα κάνουν.

«Δεν είναι σαφές εάν θα απολογηθεί την Παρασκευή, θα δούμε. Ο πελάτης μου δεν πίστευε ότι κακοποιούσε τα άτομα, αλλά θεωρούσε την συνεργασία ως ένα είδος αμοιβαίας συμφωνίας και κανείς δεν αστειευόταν μαζί τους, αλλά ήταν μια κοινή ανταλλαγή αστείων», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του να γελάω μαζί σου, προσβάλλοντάς σε, και του να διασκεδάζουμε όλοι μαζί. Με βάση ό,τι γνωρίζω από τα υλικά της δικογραφίας, υπήρχε πλήρης συναίνεση μεταξύ των μερών και δεν είναι ακόμα σαφές γιατί χρησιμοποιείται ο όρος “νοητική υστέρηση”. Μπορώ να δηλώσω ότι, βλέποντάς κάποιον στην τηλεόραση, μπορώ να θεωρήσω ότι δεν είναι νοητικά ικανός».

«Ο πελάτης μου υποστηρίζει ότι όλες αυτές οι δράσεις έγιναν με τη δική του βούληση και ότι, αν και υπήρχαν πράγματα που εμείς δεν θα κάναμε, υποστηρίζει ότι όλοι είμαστε ίσοι. Θεωρούσαν και εξακολουθούν να θεωρούν ότι αυτές οι δράσεις ήταν κάτι που απολάμβαναν», πρόσθεσε.

«Ο πρώτος με τον οποίο έκαναν παρέα, είναι ένας άνθρωπος που επίσης εμφανίστηκε ως θύμα, οδηγήθηκε στο δικαστήριο και αθωώθηκε. Το ίδιο αυτό το θύμα, που εμφανίζεται και τώρα στη δικογραφία, είχε πει πως είμαστε φίλοι, περνάω καλά ενώ δεν είχε κάποιο πιστοποιητικό νοητικής υστέρησης» υποστήριξε.

«Ο εντολέας μου έχει πολλά ερωτηματικά και είναι αρκετά μπερδεμένος ως προς την κριτική, που του ασκείται» κατέληξε ως προς την υπόθεση.

Ο 35χρονος αναμένεται αύριο, Παρασκευή να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Πηγή: agrinio24.gr