01/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υπογραφή σύμβασης έργου για την ΔΕΥΑ Σερρών

Υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο και τον ανάδοχο, η σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης ΔΕ Λευκώνα» προϋπολογισμού 4.675.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης εξωτερικού υδραγωγείου του Λευκώνα, όπως την κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς από το κεντρικό φρεάτιο συγκέντρωσης νερού των πηγών Μπατανίων έως την δεξαμενή Μπατανίων, συνολικού μήκους 11.400 μέτρων. Κατασκευή νέου αγωγού από τις πηγές Μοραμορ έως την δεξαμενή Μοραμορ, μήκους 12.000 μέτρων. Κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές 1,2,3,4 Μοραμορ έως το κεντρικό φρεάτιο, μήκους 700 μέτρων Κατασκευή νέου αγωγού από την πηγή Καραγάτσι έως το κεντρικό φρεάτιο, μήκους 1.100 μέτρων. Κατασκευή νέων αγωγών διανομής νερού οι οποίοι θα υδροδοτούνται από τα νεοαποκτηθέντα δίκτυα πηγών Μπατανίων και Μοραμορ, μήκους 4.700 μέτρα.

Την κατασκευή νέου αντικαταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς νερού από την υφιστάμενη γεώτρηση Λευκώνα έως την δεξαμενή Σίρις, μήκους 4.800 μέτρων.

Νέος αντικαταθλιπτικός αγωγός από την γεώτρηση σταδίου έως την δεξαμενή Σίρις, μήκους 5.800 μέτρων.

Κατασκευή αντικαταθλιπτικού αγωγού από την γεώτρηση σταδίου έως την δεξαμενή Ναούσης, μήκους 1.350 μέτρων

Επίσης, θα γίνει ο επανασχεδιασμός και η κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης στην ΤΚ Λευκώνα συνολικού μήκους 54.300 μέτρων, η κατασκευή 14 φρεατίων εξαερισμού και η σύνδεση 1.600 ιδιωτικών παροχών με το νέο δίκτυο ύδρευσης.

Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης που τόνισε πως «θα ξεκινήσει ένα έργο που περίμεναν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς λύνει μακροχρόνια προβλήματα. Είναι μια προσπάθεια που έγινε από τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΣ, διοίκηση και προσωπικό.

Είμαι πολύ υπερήφανος, συνέχισε ο δήμαρχος, καθώς και με αυτό το έργο φτάνουμε κοντά στα 70 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε η παρούσα δημοτική αρχή. Είναι σίγουρο πως το εργοτάξιο που είναι αυτή την στιγμή ο δήμος και θα είναι για τα επόμενα χρόνια, είναι αποτέλεσμα καλής και στοχευμένης δουλειάς για να φέρουμε τα έργα και να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των πολιτών», κατέληξε ο κ. Χρυσάφης.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, επεσήμανε χαρακτηριστικά για το έργο «πως μετά την ολοκλήρωσή του, θα φέρει το δίκτυο ύδρευσης του Λευκώνα στο ίδιο επίπεδο με αυτό της πόλης ντων Σερρών, καθώς 54 χιλιόμετρα αγωγών μεγαλύτερης διατομής από την υφιστάμενη, θα λύσουν προβλήματα πίεσης, θα παρέχεται ποιοτικότερο νερό, ενώ οι βλάβες όταν παρουσιασθούν, θα περιορίζονται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και δεν θα διακόπτεται η παροχή νερού σε όλη την κοινότητα».

Τέλος ο κ. Χαλκιόπουλος, ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο, τον γενικό διευθυντή και τις τεχνικές υπηρεσίες που βοήθησαν την δημοτική αρχή να υλοποιήσει όλα τα έργα που έγιναν, αλλά και αυτά που εντάχθηκαν σε προγράμματα και θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Τον λόγο πήρε και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Γερμανός Καμελίδης που κατάγεται από τον Λευκώνα και δήλωσε βαθιά συγκινημένος για το μεγάλο αυτό έργο που θα γίνει στην περιοχή του.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr