23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Υπόθεση trafficking στην Αλεξανδρούπολη: Της πήραν την ταυτότητα και την εγκλώβισαν στο σπίτι τους – Χειροπέδες σε τρεις άνδρες – Law & Order

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τρεις άνδρες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εμπορία ανθρώπων και παράνομη κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου, κατά περίπτωση.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν αλλοδαπό, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, το πρωί της ίδιας ημέρας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν επιστάμενες έρευνες σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης για τον εντοπισμό αλλοδαπής γυναίκας, η οποία σύμφωνα με ενημέρωση από το «112» κρατούνταν από τον εργοδότη της παρά την θέληση της, λόγω αφαίρεσης των ταξιδιωτικών της εγγράφων.

Η παθούσα εντοπίστηκε στην οικία των συλληφθέντων, όπου προέκυψε ότι είχε μεταφερθεί από τον αλλοδαπό δράστη, την 27-3-2024 μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Ορμενίου.

Σύμφωνα με την έρευνα, η γυναίκα παραδόθηκε στους δύο ημεδαπούς έναντι προσυμφωνηθέντος χρηματικού ποσού με σκοπό την παροχή εργασίας στην οικία τους και τέλεση γάμου με τον τρίτο συλληφθέντα.

Στην κατοχή του ενός ημεδαπού δράστη βρέθηκε το δελτίο ταυτότητας της παθούσας, το οποίο της αποδόθηκε από τον ίδιο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 


Πηγή: lawandorder.gr