22/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι κατηγορούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή στον Λαγανά

Προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την Δευτέρα (8/7), έλαβαν οι κατηγορούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή στον Λαγανά Ζακύνθου, που είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό δύο πολιτών.

Σύμφωνα με τον συνήγορο πέντε εκ των κατηγορούμενων, στους εντολείς του ασκήθηκαν διώξεις για το πλημμέλημα της συμπλοκής και σε έναν από αυτούς για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί 2 κατηγορούμενους από την Ζάκυνθο, δήλωσε πως στους εντολείς του ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη και συμπλοκή.

Πώς φτάσαμε στο επεισόδιο

Όλα ξεκίνησαν στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα στις 5 Ιουλίου, όταν μια παρέα από την Αθήνα, περίπου 10 έως 14 άτομα ηλικίας 20 – 30 ετών, διασκέδαζαν σε κλαμπ του Λαγανά, στο οποίο εργάζονται κάποια μέλη της Ζακυνθινής παρέας, ίδιων ηλικιών. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι νεαροί από την Αθήνα προέβησαν σε απρέπειες και προκλήσεις, με τους εργαζόμενους να τους βγάζουν έξω από το κλαμπ. Οι νεαροί έφυγαν βρίζοντας και απειλώντας την παρέα των Ζακυνθινών ότι “θα τα ξαναπούμε”, για να λάβουν την απάντηση “όποτε θέλετε”.

Δυόμισι ώρες μετά, περίπου στις 5 τα ξημερώματα και αφού νεαροί από την Ζακυνθινή παρέα σχόλασαν από το κλαμπ, πήγαν να φάνε σε γνωστό φαστ φουντ του Λαγανά. Λίγα μέτρα πριν το κατάστημα, τους περίμεναν οι εκδιωχθέντες νεαροί και τους επιτέθηκαν. Ο ένας από τους επιτιθέμενους χτύπησε τουλάχιστον 2 άτομα με στιλέτο. Δύο από τα θύματα νοσηλεύονται μαχαιρωμένα στην κοιλιά και στο συκώτι, ενώ άλλα δύο φέρουν επιφανειακά τραύματα. Άσχημα χτυπημένος, κυρίως στο πρόσωπο, είναι και ένας από την παρέα των “Αθηναίων”.

Πηγή: www.enikos.gr