10/12/2023
Αθηνά, Ελλαδα
MEDIA

Ζήσης Ρούμπος: Με απασχόλησε πάρα πολύ το πως να μην ασκώ βία, ήθελα να επικοινωνώ αληθινά

“Οφείλουμε να λύνουμε τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουμε” υπογραμμίζει ο Ζήσης Ρούμπος.

Στην απόφαση να μιλήσει ανοιχτά, στο παρελθόν, για την πιο βίαιη πλευρά του χαρακτήρα του αναφέρθηκε με ειλικρίνεια ο Ζήσης Ρούμπος όταν συνάντησε την Αθηναϊδα Νέγκα στο πλατό της εκπομπής “Καλύτερα αργά” στο Action 24.

“Σωματικά όχι, δεν έχω υπάρξει βίαιος, προτιμώ να μου κοπεί το χέρι. Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα και θα πω το εξής. Η φρασεολογία που χρησιμοποίησα ήταν επίτηδες αυτή που χρησιμοποίησα γιατί δεν έκανα κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε όλοι μας.

Δηλαδή όταν λέμε λεκτική βία εννοούμε να βρίσω και ψυχολογική βία εννοούμε να εκβιάσω το συναίσθημα ή να κρατήσω μούτρα ή να κοπανήσω την πόρτα πάνω στα νεύρα μου. Αυτό το έχουμε κάνει όλοι, επίτηδες όμως δεν είπα που θα αναγνώριζαν όλοι και με ρωτάνε συχνά πυκνά πως “έχετε δηλώσει ότι έχετε ασκήσει λεκτική βία” και εσύ καλά κάνεις και με ρωτάς.

Δεν έχω κάνει όμως κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε σχεδόν όλοι μας απλά το είπα έτσι για να εντοπιστεί και να μου γίνεται αυτή η ερώτηση” τόνισε, αρχικά, ο ηθοποιός.

“Πρώτα απ’ όλα νομίζω πως οφείλουμε να λύνουμε τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουμε κυρίως στους ανθρώπους που αγαπάμε, στη σχέση μας και στα παιδιά μας. Αυτό γίνεται λοιπόν με συναισθηματική λογική. Εννοώ πως, αν εσένα σε νευριάσω πάρα πολύ και εσύ νιώσεις θυμό, έχεις κάθε δικαίωμα να νιώσεις πρώτα απ’ όλα αυτό που νιώθεις.

Ο τρόπος που το επικοινωνείς όμως είναι πολύ σημαντικός για το μέλλον της σχέσης μας”.

“Νομίζω πως οτιδήποτε έχει να κάνει με βία, δηλαδή άμα βαράς ένα χαστούκι σε έναν άνθρωπο είτε ψυχολογικά είτε σωματικά, είτε είναι μία φορά είτε είναι πολλές οι φορές, είναι βία. Οπότε αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι πως να μην ασκούμε βία.

Εμένα με απασχόλησε πάρα πολύ αυτό, ήθελα να επικοινωνώ αληθινά ειδικά με τους ανθρώπους που αγαπάω και είναι κοντά μου” εξομολογήθηκε, εν συνεχεία, ο Ζήσης Ρούμπος στη νέα του τηλεοπτική του εξομολόγηση.

Πηγή: www.newsit.gr