23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν μαζικά οι εκδρομείς του Πάσχα – Στο «κόκκινο» η κίνηση στην Αθηνών Κορίνθου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, που από το πρωί της Τρίτης (7/5/24) κινούνται στις εθνικές οδούς μαζικά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα σε πολλά σημεία στις εθνικής οδούς.

Στις 19.00 το απόγευμα, στο «κόκκινο» καταγραφόταν η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Από τα διόδια του Ισθμού μέχρι και την Κινέττα μάλιστα, σε πολλά σημεία τα οχήματα ακινητοποιούνταν λόγω μποτιλιαρίσματος από τη μαζική επιστροφή μετά το Πάσχα.

Πολλοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν και την αργία της Πρωτομαγιάς και έμειναν στους εξοχικούς προορισμούς μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης (7/5/24).

Έτσι, όταν πήραν το δρόμο της επιστροφής, συνάντησαν στο δρόμο τους αμέτρητα αυτοκίνητα που έκαναν το ταξίδι τους δύσκολο.

Η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου στις 19.00 το απόγευμα, στο «κόκκινο».

Αλλά και εκείνοι που ξεκίνησαν νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης (7/5/24) πάλι βρήκαν κίνηση στο δρόμο της επιστροφής.

Ενδεικτικές είναι οι πρωινές εικόνες του newsit.gr από τα διόδια της Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου:

Αντίθετα, ομαλά διεξάγεται, σύμφωνα με την Τροχαία, η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έχουν επιστρέψει στην Αττική μέσω των Εθνικών Οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας 76.858 οχήματα.

Συγκεκριμένα 44.200 πέρασαν από το ρεύμα εισόδου στα διόδια Ελευσίνας και 32.658 από τα διόδια Αφιδνών.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

 

 

Πηγή: www.newsit.gr