26/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Υποψήφια στις Ευρωεκλογές η Ιταλίδα πρωθυπουργός – «Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο “Τζόρτζια”»

Την υποψηφιότητα της στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, ανακοίνωσε η  Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα είναι επικεφαλής των ψηφοδελτίων του κόμματος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Η ανακοίνωση υποψηφιότητας έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Απριλίου από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας με την Τζόρτζια Μελόνι να δηλώνει ότι θα κατέβει υποψηφία με το κόμμα της «Αδέλφια της Ιταλίας».

«Αν οι Ιταλοί πιστεύουν ότι εργαζόμαστε αποδοτικά τους ζητώ να πάνε να ψηφίσουν. Τους ζητώ να ψηφίσουν Αδέλφια της Ιταλίας και να γράψουν στο ψηφοδέλτιο μόνον το όνομά μου, Τζόρτζια», είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. «Θεωρούσα ανέκαθεν τον εαυτό μου έναν στρατιώτη και όταν πρέπει, δεν έχω ενδοιασμούς, μπαίνω πάντα στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε.

Παράλληλα η Μελόνι διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να αφαιρέσει ούτε ένα λεπτό από την κυβερνητική της δράση, για να το αφιερώσει στην προεκλογική εκστρατεία», αλλά ότι «έχει εμπιστοσύνη ότι το κόμμα της θα την στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια».

«Θα υπερασπιστούμε τα σύνορα, την κυριαρχία, την ελευθερία και στην Ευρώπη» τόνισε στην συνέχεια. «Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία να κάνει λιγότερα πράγματα, αλλά πιο αποτελεσματικά.

Θέλουμε μια Ένωση με εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας, οι οποίες θα της χαρίσουν κεντρικό ρόλο σε όλες τις περιοχές με εστίες κρίσης. Θέλουμε να οικοδομηθεί ένας ευρωπαϊκός πυλώνας του ΝΑΤΟ, ώστε να υποστηριχθούν καλύτερα τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, ιδίως στην νότια πλευρά της Ατλαντικής Συμμαχίας και στην Μεσόγειο.

Θέλουμε να δημιουργηθούν ευρωπαϊκές αλυσίδες που να μας εφοδιάζουν με στρατηγικού χαρακτήρα πρώτες ύλες και, τέλος, πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η δημογραφική πρόκληση», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.


Πηγή: www.diaforetiko.gr